Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
В Добрич купуват 3 нови автобуса за градския транспорт
Автор: Екип Varna24.bg 14:36 / 11.09.2012Коментари (0)694
© Varna24.bg
Три нови автобуса на стойност 186 хиляди лева, без ДДС, ще бъдат закупени за градския транспорт на Добрич. Общинското дружество "Автобусен транспорт" изпълнява три линии от общинската транспортна схема. Закупените през 2010 година от дружеството три нови автобуса е отчетено, че са повишили качеството и ефективността на превозите, но не са напълно достатъчни за покриването на линии с номера 213, 201 и 233.

От друга страна изпълнението на проекта "Интегриран план за градско възстановяване и развитие на град Добрич - фаза 1" ще наложи в различни периоди от време спирането на някои тролейбусни линии във възлови участъци по посока "Северна индустриална зона" и "Гара юг", където единствено алтернативно решение ще бъде замяна на тролейбусния транспорт с автобусен.

Ориентировъчната цена на един микробус с 12 или 10 места, с гориво метан и ЕВРО 5, каквито ще бъдат закупени от дружеството, е около 62 000 лв., без ДДС. Месечният лизинг в този случай е около 900 лв., без ДДС. Дружеството може да осигури средствата за първоначалната вноска, а впоследствие икономиите от използването на метановото гориво ще подпомогнат покриването на месечните вноски. При сегашните цени на горивата използването на метаново гориво се явява два пъти по-икономично от дизеловото.

От друга страна от общината считат, че закупуването на три броя нови автобуси би повишило екологичността и надеждността на транспортното обслужване по линиите, които дружеството изпълнява. В Наредбата за упражняване на правата върху общинската част от капитала на търговските дружества, гражданските дружества по ЗЗД и сдруженията е предвидено при придобиване на дълготрайни материални активи на стойност по-голяма от 5% от общата балансова стойност на ДМА на дружеството към края на предходната година (265 хиляди лв.) да се иска писмено съгласие от Общинския съвет. Той ще разгледа и гласува предложението на предстоящата си редовна сесия този месец.

Източник: Радио "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Почина актьорът Матю Пери
Водна криза
50-ото Народно събрание
Газови доставки
Парламентарни избори октомври 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: