В Пловдив откриха Международния технически панаир, нито един министър не дойде

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
12:30
282
Българската индустрия има изключително важна роля в икономиката. Приносът към БВП е 20%, за миналата година е в размер на 10,7 милиарда евро. В различните сектори са заети над 30 000 души. Данните изнесе заместник-министърът на икономиката и индустрията Давид Сукалински при откриването на 78-то издание на Международния технически панаир в Пловдив, предава Plovdiv24.bg. Нито един министър не уважи събитието.

Секторите, които се представят на изложението, имат значителен потенциал за създаване на добавена стойност и откриване на работни места, както и за стимулиране на експорта, отбеляза още Сукалински. Той припомни, че Европа е фокусирана върху високотехнологичните сектори, които се представят и на изложението в Пловдив, както и приоритетите на българското правителство, сред които са намаляването на въглеродния отпечатък и въвеждането на кръговата икономика. Заяви убеденост, че успешното реализиране на комплексна индустриална политика ще помогне да се преодолеят регионалните дисбаланси.

Целта на настоящото 78-издание на най-старото индустриално изложение в България е да стимулира инвеститорски партньорства. Фокусирани сме върху иновациите. Очертават се силни изложби - каза от своя страна главният директор на МПП доц. Иван Соколов. Съвместно с Международната пътна федерация е подготвена богата делова програма. За първи път тази година ще се проведе специализирано изложение за текстил и мода Текст тейл експо, каза още Соколов.

На церемонията по откриването на Есенния технически панаир присъства областният управител проф. Христина Янчева, заместник-кметът Николай Бухалов, дипломати, представители на бизнес средите. След прерязването на лентата на изложението официалните лица разгледаха палатите, в които се представят интересни иновативни продукти.

Повече гледайте в прикаченото видео!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (2)

Още по темата (2):
23.09.2024 Два дни до началото на Международен технически панаир 2024
19.09.2024 В Пловдивския панаир показват дронове
Още новини от Регионални новини:
Пожар гори под връх Бузлуджа
Повдигнаха обвинение на мъжа, извършил жестокото убийство в Перни...
Фалшива новина за задържането на кмета на Симитли разбуни духовет...
Близо 300 лекари от София са получили финансова подкрепа от Столи...
Отбелязаха годишнина от връщането на Южна Добруджа
София смаза в класация Пловдив, Варна, Бургас и Русе, взети заедн...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).