Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
В София днес бяха решени стартовите позиции за участниците в българския Тур дьо Франс
Автор: Йоланда Пелова 22:52 / 24.08.2024Коментари (0)1918
©
На 24 август 2024 г., на площад "Св. Александър Невски“ в центъра на София бе бъде даден старт на 71-вата Международна колоездачна обиколка на страната. На спортното събитие, което ще продължи до 29 август, ще участват 18 чужди и 4 български отбора, които ще се състезават в 4 категории: Най-добро време, най-активен състезател, най-добър катерач, и най-добро време за млад състезател (до 23-годишна възраст).

Освен участието на общините: София, Троян, Казанлък, Бургас, Приморско, Сливен и Габрово, основните организатори на обиколката са:

Българската федерация по колоездене (БФК), Министерството на младежта и спорта, Министерството на туризма и Столична Община. Генерален спонсор на БФК в изпълнението на спортното събитие е застрахователното дружество ДЗИ.

"Преди 4 години заедно с Българската федерация колоездене възстановихме едно от най-значимите колоездачни състезания за професионалисти в България, което в продължение на общи усилия успяхме да възвърнем. Вярвам, че освен в модерен спорт,  колоезденето се превърна в кауза за по-добър начин на живот и съм искрено щастлив, че все повече млади хора и деца намират удоволствие в него. Благодарен съм на БФК, че успя за тези години да запали отново искрата и любовта към този спорт, която виждаме не само в обхвата на професионалните състезания.“, сподели Коста Чолаков, председател на УС и главен изпълнителен директор на ДЗИ.

Тази година спортния форум съвпада със 100-годишния юбилей от първата колоездачна обиколка в България.

"През 1924 г. група ентусиасти поставят началото на нашия спорт в страната. Събират се в София и тръгват за Враца. И ето, 100 години по-късно, традицията на колоезденето в България продължава и е една от най-уважаваните и популярни дисциплини“ – казва Евгени Балев, председателят на БФК. "Тази година програмата е доста по амбициозна, спрямо тази отпреди 100 години, и се надявам на публиката да им хареса“.

По време на първия ден, 25 август, колоездачите ще стартират от София и ще завършат състезанието в Троян. На 26 август обиколката е до Казанлък, на 27 август трасето е до Бургас, на 28 август – до Сливен, а на 29 август по време на кулминацията на състезанието, големият финал ще се състои в Габрово.

На всеки етап водещите в различните категории ще получават специална  лидерска фланелка. Жълтата фланелка на ДЗИ обозначава текущия лидер в генералното класиране. Бялата фланелка е с подкрепата на двете министерства –спортното и на туризма и ще се връчи на най-бързият колоездач, под 23-годишна възраст. Лилавата фланелка, предоставена от Триглав – Еделвайс, ще носи състезателят, събрал най-много точки по време на премии за активност, а фланелката "на точки“ от Hyundai Bulgaria ще бъде носена от най-добрият катерач, преминал сложните планински пътища.

Ден преди официалния старт, на 24 август, на площад "Св. Александър Невски“ в София се проведе предварителен етап с дължина от 1 км. около катедралния храм. Резултатите от този пролог, на който широката публика също бе поканена, решиха стартовите позиции за участниците в истинското начало на колоездачния тур, стартиращ на следващия ден.

Обиколката на България не е обикновено спортно събитие – тя е празник за издръжливостта и духа. Зрителите ще имат възможност да се насладят на изключителни спортни постижения и да преоткрият красотите на България. Министерството на туризма ще осигури фото-корнъри за всеки етап от състезанието, чрез които публиката ще може да запечата незабравимите моменти от състезанието.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
България и Войната в Украйна
Бюджет 2025
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: