Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
В ход е дело срещу 62-годишен варненец, убил братовчед си
Автор: Екип Varna24.bg 13:10 / 13.11.2008Коментари (0)388
Добричкият окръжен съд даде ход на наказателното дело срещу 62-годишния Йордан К. Йорданов от Варна, обвинен, че по непредпазливост е причинил смъртта на 52-годишен жител на с. Паскалево, община Добричка, съобщиха от институцията.
На 03 април 2008 г. Йорданов посетил наследствения си имот в с. Паскалево, а вечерта дошъл негов по-млад братовчед да се почерпят. Около 2.00 часа след полунощ гостенинът излязъл за малко навън и като се върнал ударил подсъдимия. Според обясненията на Йорданов братовчед му първо ударил с ръка главата му и тя се блъснала в масата, а след това му нанесъл и няколко удара с лопатка. Обвиняемият не успял да се изправи, но взел от масата ножа, с който преди това рязал мезе за почерпката, и замахнал срещу роднината си. Когато 52-годишният паднал на пода, Йорданов отишъл у съседи и повикали Бърза помощ и полиция.

Според съдебномедицинската експертиза пострадалият е починал за десетки минути, вследствие на кръвозагубата, настъпила от прерязването на бедрената артерия на десния му крак и задколянната артерия на левия. Установено е също, че в кръвта на 52-годишния е имало 5,66 промила алкохол, а на обвиняемия - 1,66 промила.

Йорданов е направил подробни обяснения пред съда как е станало произшествието. Той твърди, че двамата с братовчед му не са се карали. Според него гостенинът се подразнил, че предвид късния час го подканил да си върви. Подсъдимият е пенсионер, завършил е средно образование, разведен. Той е осъждан три пъти за причиняване на телесна повреда при пътнотранспортно произшествие и за хулигански прояви. Трите сестри на починалия са заявили в съдебната зала, че „желаят Йорданов да си получи заслуженото, защото брат им нищо не им е направил". Установената съдебна практика обаче, не им дава право да бъдат конституирани като граждански ищци и частни обвинители. Делото ще продължи на 27-ми този месец с разпит на вещото лице, изготвило съдебномедицинската експертиза на трупа и на експерта, направил съдебнопсихиатрична експертиза на Йорданов.

Източник: Агенция "Фокус"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
България и Войната в Украйна
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Български тенис
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: