Варненска банда бие и отвлича

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:35 / 30.06.2009
1097
Наказателна бригада от осем души, предимно варненци, влязла в питейно заведение в с. Телериг и нанесла побой на бармана Цветан Ц. (33 г.). Инцидентът станал на 27 юни т.г. в 21,30 ч. След побоя насилствено го качили в лек автомобил "Мерцедес". След побоя лицето изпаднало в безпомощно състояние. Той е качен в колата, без да разбира за какво става дума. След подаване на сигнал от гражданин в 21,50 ч. са организирани незабавни оперативно-издирвателни и заградителни мероприятия от полицейските служби. В резултат на гонката около 22,30 ч. на околовръстен път по посока с. Козлодуйци - Добрич са спрени и задържани пътуващите в леките автомобили "Мерцедес 230Е" и "Опел Вектра" с варненска регистрация извършители на престъпното деяние: В.Д. (36 г.), К.Ж. (36), Г.П. (23), К.Т. (26), Б.И. (28), Е.Е. (22), К.Л. (32) и Н.З. (37). В мерцедеса е открит и отвлеченият Ц.Ц. след 45 км преднина на похитителите. Те дори са разполагали с „пилотен" автомобил, който им е подавал информация за заградителните мероприятия, и затова са минали по път, който почти не се използва. Но полицаите са били нащрек.

Две от задържаните лица са криминално проявени. В.Д. е регистриран за извършени грабежи, а Н.З. има регистрация за заплаха за убийство и издадена условна присъда за кражба. Всички участници в престъпното деяние са задържани с постановление за 72 часа от окръжната прокуратура, като са им повдигнати обвинения по чл. 142 ал. 4 от НК. Действията са съгласувани с прокурор от окръжна прокуратура - Добрич. Потърпевшият Цветан е настанен в болнично заведение без опасност за живота. Работата по случая продължава в условията на досъдебно производство. От проведените до момента процесуално-следствени действия е установено, че причината за отвличането са неуредени финансови взаимоотношения между един от задържаните и похитения. Те са били съдружници, а потърпевшият в последно време е получавал заплахи.

Източник: в. "Народно дело"

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Калин Стоянов ще бъде втори в листите на "ДПС-Ново начало" в Бург...
Торнадо се образува край бреговете на Ахтопол
Шофьор блъсна 2-годишно дете и избяга
Ето го извършителя, нанесъл побоя над млад мъж заради паркомясто ...
Лекари се борят за живота на бебе, след като майка му скочи заедн...
Ексклузивно прокурор Анчев: Готова е съдебно-медицинската експерт...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).