Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Вече седми месец в община Вълчи дол се реализира проект за над 112 000 лева
Автор: Екип Varna24.bg 16:54 / 30.04.2010Коментари (0)672
В Заседателната зала на Община Вълчи дол днес се проведе семинар във връзка с реализацията на Проект BG051РО001-5.2.04-0198-C0001 „Подкрепа за достоен живот". Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси", съфинансиран от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Стойността на проекта е 112 414,80лв., от които 104 914,80 са финансов принос на Европейския социален фонд.

На семинара присъстваха представители на дирекциите „Социално подпомагане" и „Бюро по труда" във Вълчи дол, представители на целевите групи по проекта, граждани, представители на общинската администрация, кметове и кметски наместници на населени места в общината, където се предоставя социалната услуга „Домашен помощник".

Ръководителят на проекта Виолета Харизанова представи анализ от проведено анкетно проучване, което бе дискутирано с участниците в семинара. Акцентът на проведеното анкетно проучване бе поставен върху въздействието на проекта за подобряване качеството на живот на уязвимите лица, които са потребители на социалната услуга „Домашен помощник". Изпълняваният в момента проект създава условия за тяхното равнопоставено участие в обществения живот. В хода на анкетното проучване бяха идентифицирани и основните силни и слаби страни при предоставяне на услугата, както и предизвикателствата за по-нататъшното развитие на социалните услуги в общността.

На тази база екипът формулира изводи за предоставянето на услугата „Домашен помощник" по проект „Подкрепа за достоен живот". Проучването е в две посоки - анкетиране на потребителите за проучване на удовлетвореността им от предоставяната социална услуга „домашен помощник", както и анкетиране на наетите лица за домашни помощници с цел проучване на мотивацията им за работа и подобряване качеството на предоставяната социалната услуга „домашен помощник" по Проект BG051РО001-5.2.04-0198-C0001 „Подкрепа за достоен живот".

Изследването налага изводи, - както за ефективността, така и за качеството на предлагането и ползването на социалната услуга. При изследването усилията на екипа са били съсредоточени предимно върху качеството на предоставяната социална услуга на тежко болни хора, хора с увреждания и самотно живеещи възрастни хора, към поощряването на тяхното социално включване, както и за създаването на работни места за безработни лица.

При оценката на ефекта от проекта върху анкетираните групи се търси отговор и на важния въпрос за каналите на информиране на потребителите на оценяваните социални услуги в общността, както и мерките за повишаване на тяхната образованост по отношение на правата и задълженията им, консултиране за ползването на допълнителни услуги в общността, потребността от допълнителна информация, участието в изготвянето на индивидуален план за предоставяните услуги, очакваната промяна в услугата „Домашен помощник" и препоръки за подобряването й. Това проучване цели да се прецени потенциалът за превръщането на потребителите по проекта от пасивен в активен субект на промяна.

Източник: Днес +









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Отбелязване на Деня на Независимостта
Бюджет 2024
Избори в САЩ
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: