Великденските празници пълнят наполовина хотелите на "Златните"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:29 / 04.04.2011
672
Около 60 % заетост на хотелите в "Златни пясъци" се очаква за Великденските празници, заяви Георги Щерев, член на съюза на хотелиерите в комплекса. Той допълни, че вече има голям брой заявени резервации. Очакваните гости са предимно румънци и българи.

Към момента в курорта работят сравнително малко хотели, а някои от тях отварят врати само през почивните дни, каза още Щерев. Той посочи, че не се отчитат съществени разлики в заетостта в началото на сезона в сравнение със същия период на миналата година. Отседналите гости са такива, които се възползват основно от промоционалните пакети. По-голямата част от тези туристи са в България за пореден път и вероятно ще се върнат отново през септември, когато отново има по-примамливи оферти, коментира Щерев. По негови впечатления между 30% и 50 % от гостите се връщат отново след първото си посещение в "Златни пясъци" заради доброто обслужване и условия.

Лошата визия на комплексите, не достатъчно доброто качество на предлаганите услуги и масовата практика за предлагане на all inclusive пакети са част от паричните българските курорти да не са привлекателни за по-платежоспособните туристи, смята доц. Марин Нешков, председател на Варненска туристическа камара. Той допълни, че през този сезон се очкава ръст на посещаемостта, който да е около 10-15 %, но това няма да се отрази значително на приходите. За по-големия брой туристи ще допринесе в малка степен и кризата в Северна Африка.

Първите гости за сезона бяха посрещнати във Варна на 28-ми март. 164-те курортисти кацнаха на летището в морската столица с полет от Франкфурт и Дюселдорф.

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Шофьор блъсна 2-годишно дете и избяга
Ето го извършителя, нанесъл побоя над млад мъж заради паркомясто ...
Лекари се борят за живота на бебе, след като майка му скочи заедн...
Ексклузивно прокурор Анчев: Готова е съдебно-медицинската експерт...
Почина детето, паднало от 5 метра в театъра в Плевен
42-годишен преби възрастен мъж и съпругата му: Причината – засекл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).