Ветерани от Отечествената война празнуват победата над фашизма

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:49 / 27.04.2010
511
СОК "Камчия" посрещна петата за този сезон група ветерани на войните и труда, изпратени на отдих от правителството на гр. Москва. Освен традиционния туристически продукт домакините предлагат на своите гости и различни възможности за културни и обществени изяви във Варна и региона. Тазгодишната културна програма за ветераните протича под знака на 65-годишнината от Деня на победата над фашизма. Наред с опознавателните и развлекателните мероприятия системно се провеждат и акции, посветени на юбилея. Във всяка от групите има ветерани, участници в бойните действия, ветерани от тила, жители на блокадния Ленинград, малолетни концлагеристи от времето на Великата отечествена война. Освен ветераните от войната обаче на отдих тук са изпращани и хора, които са се отличили и в мирно време в различни професии. Така в предходната група имаше 19 герои на социалистическия труд и кавалери на орден „Трудова слава". Сред тях бяха министър на СССР, ръководител на програмата за изпращане на чуждестранни космонавти и почетен гражданин на Стара Загора Бальмонт Б.В., ръководител на строителството на Байконур Макарычев А.А., бивш първи заместник-министър по отбраната Захаров М.А., началник на управлението по държавно образование и научен консултант Драгомир В.В., поети, сред които Жуков Александр, художникът Шишкин В.К. и други. За тях бе организирана и допълнителна индивидуална програма.

Престоят на настоящата група съвпада с празника 9 май. Предстои им богата програма, посветена на юбилейната дата не само в деня на празника, но и в навечерието му.
Гостите са очаровани от вниманието на домакините и са единодушни, че именно тук, в СОК „Камчия", всеки от тях изпитва усещането, че нещата се правят специално за него, твърдят домакините.

Източник: в. "Народно дело"


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Торнадо се образува край бреговете на Ахтопол
Шофьор блъсна 2-годишно дете и избяга
Ето го извършителя, нанесъл побоя над млад мъж заради паркомясто ...
Лекари се борят за живота на бебе, след като майка му скочи заедн...
Ексклузивно прокурор Анчев: Готова е съдебно-медицинската експерт...
Почина детето, паднало от 5 метра в театъра в Плевен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).