Водата в Каварна е негодна за пиене

Автор: Илиана Пенова
Коментари (0)
14:37 / 30.09.2024
726
Водата в Община Каварна е негодна за пиене.Общинате уведомява жителите на гр. Каварна, общ. Каварна, че при извършено на 24.09.2024 г. пробонабиране и изследване на проби вода за пиене по показателите от група "А“ на Наредба № 9/2001 г. за качеството на водата, предназначена за питейно-битови цели от пунктове при крана на потребителя в зона за водоснабдяване 08. Зона Каварна, гр. Каварна, общ. Каварна е установено, че същите не отговарят по микробиологични показатели –Колиформи, Ешерихия коли и Микробно число на изискванията на Наредбата.

Директорът на РЗИ – Добрич е издал на "ВиК Добрич“ АД предписание за предприемане на мерки за отстраняване на съществуващите несъответствия, като до тогава се препоръчва използването на бутилирана вода от търговската мрежа, а при невъзможност за закупуване на такава или ползване на вода от резервни съдове, същата преди консумация да се преварява.

След отстраняване на несъответствията в качеството на водата, предназначена за питейно-битови цели във водопроводната мрежа на 08. Зона Каварна, гр. Каварна, населението ще бъде своевременно уведомено.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Спасителят на подхвърленото в Айтос бебе: Ако го бях изоставил, д...
Чудовищна се оказа схемата, по която са действали диригентът и ав...
Със счупени ребра и черепно-мозъчна травма: Жена е в кома след до...
Съдът пусна срещу 50 000 лева арестувания диригент
Спасител: Алкохолът в заведенията е много скъп и масово се пиеше ...
До два месеца става ясна присъдата на виновника за катастрофата, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).