Все по-активно работи Центърът за социална рехабилитация и интеграция в Бяла

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:49 / 06.03.2013
1008
Новата година започна изключително активно за Центъра за социална рехабилитация и интеграция в гр. Бяла, обл. Варна.
Ръководителят на центъра Сребра Костадинова организира среща, която целеше запознаване с потребителите и проучване на мотивите им за включването им в ЦСРИ, очакванията им от работата и техните предложения за дейности.

За празника Трифон Зарезан гостуваха ученици от Арт- клуба при ПГССТ гр. Бяла, водени от г-жа Уршула Христова. Децата бяха изработили златни сърчица за хората от Дома за възрастни хора с физически увреждания, Защитеното жилище и ЦСРИ. За децата беше полезно да подарят част от труда си на тези хора и да се докоснат за кратко до техния начин на живот, а за възрастните беше трогателен жеста да получат подаръче за празника.

Водят се групови тренинги по метода на Позитивната психология. Целта е постигане на самопознание на участниците и свързването им в групата.

През седмицата на мартеницата активно се включиха, както потребителите на ЦСРИ, така и хора от ДВХФУ, служители и ученици от V "б" клас при ОУ "Отец Паисий", гр. Бяла. Децата изявиха желание и занапред да се включват в дейността на Центъра.

Центърът за социална рехабилитация и интеграция е формиран през януари 2011 г. В него членуват 10 потребители и дейностите на центъра обхващат, както занимателни и разнообразни за осмисляне на свободното време часове, така и консултантски за решаване на емоционални проблеми, стрес и депресия.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Ето го извършителя, нанесъл побоя над млад мъж заради паркомясто ...
Лекари се борят за живота на бебе, след като майка му скочи заедн...
Ексклузивно прокурор Анчев: Готова е съдебно-медицинската експерт...
Почина детето, паднало от 5 метра в театъра в Плевен
42-годишен преби възрастен мъж и съпругата му: Причината – засекл...
Тежка катастрофа! Един е загинал, трима са пострадали


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).