Въздушна мисия: Жена с черепномозъчна травма бе транспортирана по въздух

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:48 / 03.07.2024
1300
Нова спасителна мисия по въздуха. Медицинският хеликоптер е летял до Велинград, за да транспортира до София 70-годишна жена в тежко състояние след падане, съобщи БНТ.

Тя била настанена в болницата във Велинград с черепно-мозъчна травма. Медиците преценили, че състоянието на жената изисква тя да бъде преместена. Те подали сигнал в координационната централа на Центъра за спешна медицинска помощ по въздуха в 11:55 часа.

Хеликоптерът с дежурен екип - д-р Мартин Малчев и медицинска сестра Надежда Костова, е излетял в 12:23 часа. Пристигнал е във Велинград пет минути преди 13:00 часа. Жената е транспортирана до мястото на кацане, където в 13:15 часа е била поета от аеромедицинския екип.

В 14:00 часа хеликоптерът кацнал на площадката на УМБАЛ "Света Анна", където екип на Спешното отделение поел пациентката. Хеликоптерът е пилотиран от капитаните Велин Андреев и Васил Вълков.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Жена почина след АГ операция, две деца останаха без майка
Разбиха ферма за канабис със стока за милиони
Джип на "Гранична полиция" и лек автомобил катастрофираха край Бу...
Спасителят на подхвърленото в Айтос бебе: Ако го бях изоставил, д...
Чудовищна се оказа схемата, по която са действали диригентът и ав...
Със счупени ребра и черепно-мозъчна травма: Жена е в кома след до...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).