Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Яхтсмените - златна кокошка за курортите
Автор: Екип Varna24.bg 10:46 / 06.06.2008Коментари (0)695
© Impact Press Group
Собствениците на луксозни лодки са златна кокошка за курортите ни, твърдят специалистите. За първи път форумът в хотел "Белвил" до Златните събра реални собственици и инвеститори. По Българското Черноморие вече има 10 частни яхтпортa. Бизнесът вижда капацитет по родното крайбрежие от 3000 места за луксозни лодки. Собственици и концесионери искат гранични контролно-пропускателни пунктове да има в Царево и Шабла. Освен сезонни пристанища да има и такива, на които ще домуват лодките. Трябва да има и дежурни вахтени групи, които да могат да ги вържат, когато пристигат.

Вчера във Варна бе открито най-голямото изложение у нас на яхти. Над 50 морски красавици са вързани на кея. От 6 до 8 юни градът ще прилича на Кан, Ница или Марсилия.

Най-скъпата яхта на BULGARIA Boat Show 2008 е "Азимут 105". Тя струва 7 млн. евро и прави своята премиера в Черно море. Голямата атракция на изложението е 25-метровата "Ферети 830", която е на фирма "Венид яхт" на Братя Диневи. Морското бижу струва 4, 330 млн. евро. Най-новата версия на "Ферети", която още не е идвала в Черно море и България, е на суперцена 6,5 млн. евро. Тя е с изрисувани стени от Витория Вангелис, а само спалното бельо е за 50 000 евро. Това е втората яхта в света след тази на собственика на фирмата Норберто Ферети.

Очите на кея събраха и яхтите BAIA. Суперлодки на италианската корабостроителница притежават Силвестър Сталоун, Деми Мур, Марадона, треньорът на "Интер" Роберто Манчини, Ивана Тръмп.

В боуд шоуто във Варна пъчат снага и яхти родно производство, но все още на сушата. Те са произведени в морския град домакин и в Царево и цената им варира от 80 000 до 120 000 лева.

С луксозните лодки на Морска гара мерят сили и нови премиерни лимузини. Сред тях е и кадилакът - същият, който само преди броени дни си е купил футболната ни звезда Димитър Бербатов.

Източник: в. "Стандарт"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Бюджет 2025
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: