За втора поредна година централния плаж в Каварна не е отдаден за стопанисване

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:04 / 16.07.2013
482
За втора поредна година централния плаж в Каварна не е отдаден за стопанисване. Това каза кметът на крайморската община Цонко Цонев. Той добави, че трето правителство се е сменило в рамките на това време, но незнайно по какви причини плажът не се отдава на концесия. Цонев допълни, че плажът в момента се стопанисва от общината, като основно се набляга на обезопасяването, за да не пострадат плажуващите.

"Имаме спасители, както и безплатни шезлонги и чадъри - това го осигурихме, като бонус за туристите", каза още кметът на Каварна. Той добави, че плажът се чисти всеки ден, а освен това са ангажирани и медицински лица.

Цонко Цонев подчерта, че за втора поредна година за плажа се грижи общината, но вече става много трудно, тъй като това са допълнителни разходи. Той допълни, че общината поддържа болниците, училищата, детските градини, а вече се налага да се стопанисва и плажа. През миналата година е нямало нито един удавен през сезона, като надеждата на Цонев е и тази година сезонът да протече спокойно.

"Държавата трябва да си свърши работата, МРРБ също. Пращах писма и апели, вече не знам към кого трябва да се обърна. Господа отдайте го този плаж, сигурно ще има кандидати", апелира кметът на Каварна. Той подчерта, че в крайморската община непрекъснато се организират фестивали и като пример посочи концертът на Дийп Пърпъл, на който е имало над 15 000 посетители, 3-4000, от които са били на плажа. За да не се стигне до инциденти, тогава от общината веднага са назначили спасители и охранители, които да следят за безопасността на гостите.

Цонев подчерта, че ако миналата година е имало цена за плажа от 59 000 лв. то тази година се наблюдава напредък, защото дори и цена не е обявена от държавата.

"Не знам по какви причини централния плаж на Каварна от 10 години го отдава МРРБ, щом не могат да се справят да го прехвърлят към Областна управа и тя ще му намери наемател - много е просто. Не може държавата да блокира собствените си общини и инвеститори с бездействието си. Това просто вече не се търпи", каза в заключение кметът на морската община.

Източник: Радио "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Шофьор блъсна 2-годишно дете и избяга
Ето го извършителя, нанесъл побоя над млад мъж заради паркомясто ...
Лекари се борят за живота на бебе, след като майка му скочи заедн...
Ексклузивно прокурор Анчев: Готова е съдебно-медицинската експерт...
Почина детето, паднало от 5 метра в театъра в Плевен
42-годишен преби възрастен мъж и съпругата му: Причината – засекл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).