Закопчаха със скоби линейка с пациенти

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
13:18 / 06.10.2011
911
Линейка на частната клиника "Ортохелп", в която имало пациенти, е била закопчана със скоби от служители на "Паркинги и гаражи" в Шумен. Инцидентът станал на улицата до паркинга срещу спешното отделение на МБАЛ във вторник по обяд.

Бях докарал две пациентки със счупвания, за да минат през рентгена на болницата. Линейката докарала жена от Кочово със счупен крак и баба от Нови пазар със смачкан прешлен. Докато собственикът на клиниката д-р Румен Димитров се оправял с рентгенолозите, чевръстите скобаджии на "Паркинги и гаражи" блокирали предното колело на линейката, сложили лепенка на стъклото и изчезнали за нови жертви из града.

Пълна глупост и наглост е да сложиш скоба на линейка, ядосваше се вчера д-р Румен Димитров. Докторът вече се консултирал с адвокат и смята да съди общинското дружество, тъй като по Закона за движението по пътищата линейката е автомобил със специален режим на движение и има право да спре, където се налага, когато вози пациенти. Възмутени били и пациентките, които пък били готови да свидетелстват срещу общинските служители и пред съдия.

Патилата не приключили дотук, тъй като д-р Димитров закъснял с половин час и за пациентка в село Велино, докато чака да му откопчаят линейката.

Шефът на общинското предприятие "Паркинги и гаражи" Сергей Стойков коментира вчера, че неговите хора само изпълнявали каквото им каже придружаващият ги в буса полицай. Това обаче е малко вероятно в този случай, тъй като самият полицай не е съставил акт, нито е наложил глоба с фиш на линейката за неправилно паркиране. Димитров трябвало да плати само такса от 10 лева за сваляне на скобите, която пък не подлежи на обжалване.

За общинската фирма слагането и махането на скоби се е превърнало в доходен бизнес, коментират шофьори.

Източник: в. "Монитор"


Виж коментарите (3)
Още новини от Регионални новини:
Шофьор блъсна 2-годишно дете и избяга
Ето го извършителя, нанесъл побоя над млад мъж заради паркомясто ...
Лекари се борят за живота на бебе, след като майка му скочи заедн...
Ексклузивно прокурор Анчев: Готова е съдебно-медицинската експерт...
Почина детето, паднало от 5 метра в театъра в Плевен
42-годишен преби възрастен мъж и съпругата му: Причината – засекл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).