Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Закопчаха със скоби линейка с пациенти
Автор: Екип Varna24.bg 13:18 / 06.10.2011Коментари (3)911
© Varna24.bg
Линейка на частната клиника "Ортохелп", в която имало пациенти, е била закопчана със скоби от служители на "Паркинги и гаражи" в Шумен. Инцидентът станал на улицата до паркинга срещу спешното отделение на МБАЛ във вторник по обяд.

Бях докарал две пациентки със счупвания, за да минат през рентгена на болницата. Линейката докарала жена от Кочово със счупен крак и баба от Нови пазар със смачкан прешлен. Докато собственикът на клиниката д-р Румен Димитров се оправял с рентгенолозите, чевръстите скобаджии на "Паркинги и гаражи" блокирали предното колело на линейката, сложили лепенка на стъклото и изчезнали за нови жертви из града.

Пълна глупост и наглост е да сложиш скоба на линейка, ядосваше се вчера д-р Румен Димитров. Докторът вече се консултирал с адвокат и смята да съди общинското дружество, тъй като по Закона за движението по пътищата линейката е автомобил със специален режим на движение и има право да спре, където се налага, когато вози пациенти. Възмутени били и пациентките, които пък били готови да свидетелстват срещу общинските служители и пред съдия.

Патилата не приключили дотук, тъй като д-р Димитров закъснял с половин час и за пациентка в село Велино, докато чака да му откопчаят линейката.

Шефът на общинското предприятие "Паркинги и гаражи" Сергей Стойков коментира вчера, че неговите хора само изпълнявали каквото им каже придружаващият ги в буса полицай. Това обаче е малко вероятно в този случай, тъй като самият полицай не е съставил акт, нито е наложил глоба с фиш на линейката за неправилно паркиране. Димитров трябвало да плати само такса от 10 лева за сваляне на скобите, която пък не подлежи на обжалване.

За общинската фирма слагането и махането на скоби се е превърнало в доходен бизнес, коментират шофьори.

Източник: в. "Монитор"









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 06.10.2011 г.
0
 
 
Доктора нещо неправилно тълкува ЗДП. Автомобил със специален режим на движение е този който е с включена лампа и сирена.Иначе МПС си е само един паркиран автомобил. Друг е въпроса къде и при какви обстоятелства.
Aнонимен
на 06.10.2011 г.
-1
 
 
Щом полицая не е написал акт или фиш но въпреки това е наредил да се сложи скоба на ЛИНЕЙКА това си е чисто престъпление, в нормална държава тоя полицай щеше да отговаря пред началниците си и можеби да бъде уволнен за своеволията си.А разходите по свалянето на скобата би трябвало да се поемат от районното към което е полицая наредил слагането.НО от както ГЕРБ са на власт станахме полицейска държава където всеки полицай редовно злоупотребява с власта дадена му от закона.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
Отношенията София-Скопие
Ремонти във Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: