Закриха IV Национален симпозиум по дървопластика

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:38 / 16.06.2013
1395
На 15 юни на площад "Европа" се състоя закриването на IV-тия Национален симпозиум по дървопластика. Бяла 2013. И тази година в продължение на 15 дни пред погледите на жителите и гостите на град Бяла твориха седем майстори на дървопластиката. Камен Симов, Николай Златанов, Явор Танев, Владимир Добрянов, Орлин Иванов, Христо Кирилов и Владимир Мичев създадоха една прекрасна колекция от пет творби на тема "Мрежа", която ще остане да краси малкия морски град. Тази година скулптурите ще бъдат разположени по пътя към археологическия обект на нос Св. Атанас.

"Бяла е уникална със своята колекция от дървопластики, които са създадени през последните четири години. Адмирирам усилията, които община Бяла полага да развива и подкрепя изкуството. Този симпозиум прави град Бяла уникален по нашето Черноморие" сподели традиционния гост на събитието Румен Серафимов- историк на изкуството и уредник на Градската художествена галерия във Варна.
Кметът на гр. Бяла Анастас Трендафилов тържествено връчи сертификати на участниците в тазгодишния симпозиум и им благодари за активното творческо участие в пленера.

За празничното настроение се бяха погрижили ГШП "Мелодия" и дует "Емоция" към НЧ "Пробуда- 1928" гр. Бяла.
Националният симпозиум по дървопластика се организара от община Бяла и Съюза на българските художници.

Симпозиумът вече се утвърждава като уникална възможност за обмяна на опит и идеи между различни поколения дърворезбари в България. Мероприятието е единствено за страната организирано от Съюза на художниците, секция "Дърворезба".

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Ето го извършителя, нанесъл побоя над млад мъж заради паркомясто ...
Лекари се борят за живота на бебе, след като майка му скочи заедн...
Ексклузивно прокурор Анчев: Готова е съдебно-медицинската експерт...
Почина детето, паднало от 5 метра в театъра в Плевен
42-годишен преби възрастен мъж и съпругата му: Причината – засекл...
Тежка катастрофа! Един е загинал, трима са пострадали


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).