Заловен е убиецът на 38-годишен мъж, заклан край Генерал Тошево

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:05 / 20.10.2008
1664
Заловен е убиецът на заклания в събота 38-годишен мъж край град Генерал Тошево, казаха днес на пресконференция в ОДП в Добрич. Х. Р. на 25 години от Добрич последен е контактувал с жертвата в заведение в покрайнините в Добрич. Той е направил пълни самопризнания. На 18 октомври около 5 часа сутринта край КПП Генерал Тошево е извършено престъплението. На същия ден около 18 часа в І РПУ Добрич е получен съобщение, че на пътната отбивка на граничен пропусквателен пункт гражданин е забелязал труп на мъж. Служители на реда веднага са се отправили към мястото на инцидента и са направили оглед. Те са установили множество прободни и прорезни рани по трупа, направени с остър предмет. Установена е и самоличността на убития мъж. Той е на 38 години с инициали В. А. от село Полковник Минково, община Добрич. Полицаи от всички районни управления в областта са се включили в мащабните мероприятия. Те са установили пребиваването и обкръжението на жертвата преди инцидента. По предварителна информация жертавата и убиецът са били в заведение в покрайнините и са упротребили алкохол. Познавали са се, но нямат родствена връзка. Жертвата е бил криминално проявен за множество кражби, инвалид, придвижвал се е с патерици. Престъплението е извършено на мястото, където е открит трупът. Жертвата и убиецът са пътували заедно до там. Служители на сектор "Криминална полиция" са установили, че главата на жертвата е почти отделена от тялото. Всички действия на полицията са извършени под наблюдение на прокурор. Намерени са предметът на престъплението и други веществени доказателства. На този етап като мотиви за убийството се сочат причини от личностен характер. Убиецът е задържан с прокурорско постановлиние за срок от 72 часа. По случая е образувано досъдебно производство. На пресконференцията присъстваха Йордан Йорданов, зам.-директор на ОДП Добрич, гл. инспектор Галин Савов, началник сектор "Криминална полиция" към ОДП, Станислав Богданов, началник сектор "Криминална полиция" към І РУП на МВР, Костадин Харитов, началник група към "Криминална полиция" към І Районно управление на МВР и Йордан Минчев от пресцентъра на ОДП.

Убийството бе определено като "особен случай", заради това, че е от тежък характер. Само от началото на годината в Добрич са извършени 3 убийства. Всички полицаи, участвали в случая, са предложени за награда.

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Политическият пъзел в Благоевградска област става все по-заплетен...
Автомобил се заби в мантинелата на АМ "Хемус"
В Добричко: Само за дни - 4 опита за "ало" измами, 80-годишна жен...
Калин Стоянов ще бъде втори в листите на "ДПС-Ново начало" в Бург...
Торнадо се образува край бреговете на Ахтопол
Шофьор блъсна 2-годишно дете и избяга


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).