Замразяват 7 строежа на Златни пясъци

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:34 / 03.05.2011
662
7 градежа трябва да бъдат замразени на Златни пясъци до 15 май, когато влиза в сила ежегодната забрана за строителство в курортите. В рамките на активния туристически сезон ще бъдат преустановени и строителните дейности на 4 обекта в Св. Св.Константин и Елена. Това съобщи Красен Якимов, шеф на отдел "Строителен контрол" в община Варна.

По думите му под натиска на икономическата криза и тази година строежите в курортите не са много. На Златни пясъци в процес на изграждане са преди всичко хотели, а в Св. Св. Константин и Елена - главно сгради за жилищни нужди, отчете още Якимов.

Строителният контрол в к.к. "Чайка" е възложен на администрацията на "Приморски". Кметът на района Пламен Градинаров обясни, че там предстои да бъдат замразени 6 строежа. Те на се особено големи, тъй като става въпрос предимно за семейни хотелчета. Очакваме при проверките по самата крайбрежна ивица да бъдат констатирани още 4-5 по-малки обекта - за магазинчета или друг тип търговска дейност, чието строителство също трябва да приключи до средата на месеца, уточни Градинаров.

Освен строителната дейност от 15 май до 1 октомври в комплексите Чайка, Св. Св.Константин и Елена и Златни пясъци ще се преустанови и достъпът на едрогабаритна техника. Тя ще се допуска само в случаи на неотложни аварийно-ремонтни работи.

Незавършените обекти трябва да се оградят и обезопасят, прилежащите им площи трябва да се почистят, а на зелените пространства да се засади декоративна растителност.

Източник: в. Черно море

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Шофьор блъсна 2-годишно дете и избяга
Ето го извършителя, нанесъл побоя над млад мъж заради паркомясто ...
Лекари се борят за живота на бебе, след като майка му скочи заедн...
Ексклузивно прокурор Анчев: Готова е съдебно-медицинската експерт...
Почина детето, паднало от 5 метра в театъра в Плевен
42-годишен преби възрастен мъж и съпругата му: Причината – засекл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).