Заради страх от грип, не допуснаха птици и свине на изложението във Вълчи дол

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:21 / 14.05.2010
1077
Заради превантивни мерки срещу птичи и свински грип не бяха допуснати за участие в седмото Регионално изложение за елитни разплодни животни породи свине и птици във Вълчи дол, съобщи председателят на Българската национална организация на зооинженерите за развъждане на селскостопански животни проф. Костадин Желев.

По думите му животните, които са пристигнали за панаира, са били върнати от ветеринарните власти. За първи път на изложението е представена породата Кери Хил от Уелс, която е порода овце за месо. Според професора от нея и от традиционните български породи може да се получи много добра кръстоска. По думите му тази порода се представя за първи път в страната.

На изложението са представени 80 животни от 14 породи овце, две породи говеда, 12 породи коне. Проф. Желев коментира, че кризата засяга по-сериозно животновъдството, отколкото растениевъдството. Според него основният проблем, за да има по-малко животни, са транспортните разходи.

По този повод областният управител Данчо Симеонов съобщи, че организацията за следващото изложение ще започне по-рано, а целта е то да стане национално. По думите му за организацията ще се потърси финансова помощ от земеделското министерство.

Източник: Днес +


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Торнадо се образува край бреговете на Ахтопол
Шофьор блъсна 2-годишно дете и избяга
Ето го извършителя, нанесъл побоя над млад мъж заради паркомясто ...
Лекари се борят за живота на бебе, след като майка му скочи заедн...
Ексклузивно прокурор Анчев: Готова е съдебно-медицинската експерт...
Почина детето, паднало от 5 метра в театъра в Плевен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).