Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Засякоха препълнена лодка на Камчия
Автор: Екип Varna24.bg 09:50 / 29.06.2011Коментари (0)710
©
Лодка, натоварена с повече хора от допустимото, е била засечена при проверка на "Морска администрация" на Камчия. От позволените 12 души на плавателното средство е имало 21 туристи, всичките чужденци. Това съобщи шефът на агенцията във Варна кап. Валентин Енчев след среща между представители на "Морска администрация", концесионери на плажове и собственици на водни бази.

Кап. Енчев не скри разочарованието си, че от общо 23-ма поканени управители на курортни комплекси на срещата са дошли само трима - от "Ривиера", "Св. Св. Константин и Елена" и "Златни пясъци". "Интересното е, че присъстват представителите на комплекси, които са най-изрядни и към които нямаме никакви забележки", отбеляза шефът на "Морска администрация"-Варна.

А неговите подчинени и служители на Гранична полиция, които извършват проверките по крайбрежието, регистрират различни нарушения - основно за каране на джетове в зоната за къпане на неохраняемите плажове, недостатъчен брой спасителни ризи на борда на плавателните съдове и др. Варненец вече е отнесъл първия акт от 1050 лева за това, че в района на градския плаж е карал джет, който на всичкото отгоре не е бил и регистриран от "Морска администрация". Във Варненско законните джетове са 115, а по цялото Черноморие - над 300.

От агенцията припомниха също, че спирането на плавателни съдове извън регламентираните за това места е забранено. "Всякакви спирки край буните например са абсолютно забранени", изтъкна Веселин Марков, началник на сектор "Малки кораби".

Обмисля се вариантът за въвеждане на денонощни дежурства сред служителите, за да може да се ускори процедурата за съставяне на актове за нарушения.

Предстои също заснемане на всички хотели по крайбрежието, за да може при акции след подаване на сигнал на тел. 112 да има по-голяма ориентация. Много често хората съобщават хотела, до който има нарушение или е станал инцидент, и понякога трудно се оправяме, допълниха специалистите.

Източник: Дарик









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: