Завърши Международният арт пленер в Бяла

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:53 / 01.07.2013
1603
Единадесет художници от седем държави претвориха в платната си красивата природа и забележителностите на китния морски град Бяла. В продължение на 5 дни Артурас Кава, Даниел Йорданов, Нилюфер Иналтонг, Давит Угрелидзе, Елена Букина, Елене Мелкадзе, Хан Щустер, Николай Ханзъров, Светлана Румак, Юсиф Катанов и Мария Алексиева сътвориха една чудесна колекция от 36 картини.

Закриването на пленера бе отбелязано с изложба на всички произведения, създадени по време на тазгодишният пренер. Така жителите и гостите на града имаха възможността отново да им се насладят. В изложбата единствено не се включи Мария Алексиева, тъй като тя имаше специална задача. Мария изрисува стените на параклиса в Дома за възрастни хора с физически увреждания град Бяла.

На 28 юни пленера бе закрит от кмета на града Анастас Трендафилов, който с благодарности за активното творческо участие връчи грамоти на всички участници в V Международен арт пленер Бяла 2013.

Общината се постара да създаде спокойна и артистична атмосфера за вдъхновение на художниците. Като резултат фонда на града с произведения на изкуството се обогати с още 36 прекрасни картини.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Шофьор блъсна 2-годишно дете и избяга
Ето го извършителя, нанесъл побоя над млад мъж заради паркомясто ...
Лекари се борят за живота на бебе, след като майка му скочи заедн...
Ексклузивно прокурор Анчев: Готова е съдебно-медицинската експерт...
Почина детето, паднало от 5 метра в театъра в Плевен
42-годишен преби възрастен мъж и съпругата му: Причината – засекл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).