Жената на бивш кмет на Синдел ограби четири села

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:02 / 01.12.2010
2118
Кметска жена успя да отмъкне 200 бона спестявания. Години наред 53-годишната началничка на синделския клон на "Български пощи" Румяна Ангелова Стоянова, чийто съпруг два мандата е бил кмет на селото, крала спестените от хората пари за черни дни. Тя обслужвала влоговете на четири села - Синдел, Казашка река, Тръстиково и Юнак край Варна, по споразумение с Пощенска банка и ДСК. "Заделяхме пари от пенсиите си за погребение или лечение, а сега нямаме пукната стотинка", ревяха пред пощата пенсионерите вчера. 234 са само потърпевшите клиенти на първия трезор, каза сегашният кмет на Синдел Георги Панайотов. "Имах депозит 20 хиляди лева и две по 5000 лева в спестовната книжка, всичко е изтеглено, в сметката са ми останали един лев и осем стотинки", едва сдържаше сълзите си Христо Пенев от съседното село Юнак. Магазинерката Зина Йорданова държала на депозит 10 000 лева, а в спестовната си книжка - 7997,20 лв.

Сега като се разбрала измамата, жената видяла, че има само 52 лева. На пощенската служителка Румяна всички й имали пълно юнашко доверие. Някои дори са поверили спестовните си книжки. Разследващите разкриха две схеми за измама. При първата Румяна вземала парите на хората, но не ги внасяла в банката, а по втората - фалшифицирала подписите им. Съмненията за голямата кражба се появили това лято, когато бай Велико Томов отишъл да тегли пари за болната си жена в клона на Пощенска банка във Варна. Човекът имал 3300 лева на сметка, но банковите служители му съобщили, че няма и стотинка в нея. Бай Велико се върнал в Синдел да си търси парите при пощенската служителка. Тя му наброила на два пъти парите, но по книжка нямало и следа. "Сигнал за злоупотребите дойде след установено разминаване между счетоводното салдо на наш клиент в банката и това, нанесено му в книжката", обясни Илиана Захариева от отдел "Корпоративни комуникации" в централата на Пощенска банка в столицата. Тя посочи, че са предприети всички мерки и се извършва голяма ревизия - както в трезора, така и в други дружества, които са предлагали услуги чрез въпросния пощенски клон.

Източник: в. "Стандарт"


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Торнадо се образува край бреговете на Ахтопол
Шофьор блъсна 2-годишно дете и избяга
Ето го извършителя, нанесъл побоя над млад мъж заради паркомясто ...
Лекари се борят за живота на бебе, след като майка му скочи заедн...
Ексклузивно прокурор Анчев: Готова е съдебно-медицинската експерт...
Почина детето, паднало от 5 метра в театъра в Плевен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).