тмениха продажбата на балчишката дамба

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:53 / 17.04.2010
608
Административният съд в Добрич обяви за нищожни заповеди на бившия областен управител на града Ердинч Хаджиев за продажбата на част от брегоукрепителното съоръжение, изградено между Балчик и курорта Албена, пише Радио Варна. Бившият губернатор на Добрич продаде съоръжението на две търговски дружества.

Делата са образувани по протест на Окръжната прокуратура за обявяване на сделките с двете фирми за нищожни. Според Административния съд е извършено разпореждане с имоти, които не само са част от брегозащитно съоръжение, изградено в акваторията на Черно море. По смисъла на Конституцията те са изключителна държавна собственост. Освен това т. нар. дамба е построена с европейски средства на стойност над 4 200 000 евро в рамките на проект „България - защита на речните и морските брегове от ерозията и абразията на водата и свързаните с тях свлачищни процеси".

През март Окръжният съд в Добрич остави в ареста с постоянна мярка „задържане под стража" Ердинч Хаджиев по обвинение за продажба на друг държавен имот край шабленския фар.

Източник: в. "Позвънете"


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Торнадо се образува край бреговете на Ахтопол
Шофьор блъсна 2-годишно дете и избяга
Ето го извършителя, нанесъл побоя над млад мъж заради паркомясто ...
Лекари се борят за живота на бебе, след като майка му скочи заедн...
Ексклузивно прокурор Анчев: Готова е съдебно-медицинската експерт...
Почина детето, паднало от 5 метра в театъра в Плевен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).