Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Разкопаните централни улици във Варна намаляват посещаемостта на Панаира на занаятите и изкуствата
Автор: Екип Varna24.bg 17:04 / 04.08.2009Коментари ()1134
Разкопаните централни улици във Варна намаляват посещаемостта на Панаира на занаятите и изкуствата. Това заяви Веселина Савова, идеен инициатор на форума. Тя добави, че това е голям проблем за гостите и жителите на морската столица и не може да не рефлектира върху панаира, макар че форумът се радва на доста посетители. Той е разположен както винаги в централната част на Варна. „Хората, които искат да посетят панаира, идват целево. Те намират начин да дойдат, но според мен това блокира бизнеса и на много хора от засегнатия район" - коментира Савова.

Това е 13-ият Панаир на занаятите, посочи тя. „Тази година въпреки кризата, която се усеща в много посоки, при нас с повече амбиция и с разширяване на дейността ни се постига по-положителен ефект" - отбеляза Савова. Всички участници са доволни от това, че се срещат самобитни автори, каквито са резбарите или тъкачите на традиционен текстил с художници и металопластици, добави тя. Според нея, клиентите също харесват този начин на представяне на нещата.

Сред основните амбиции на организаторите на панаира са международното участие всяка година да става по-силно и то с автори, които на място да демонстрират уменията си. В този сблъсък родните творци доказват своята конкурентноспособност, категорична бе Савова.

Източник: агенция "Фокус"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Razkopanite-centralni-ulici-vuv-Varna-namalyavat-poseshtaemostta-na-Panaira-na-zanayatite-i-izkustvata-103502
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.