Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Новото крило на онкоболницата във Варна готово до 15 септември
Автор: Екип Varna24.bg 15:40 / 07.08.2009Коментари ()680
Новото крило на онкоболницата в район "Аспарухово" ще бъде завършено до 15 септември. В момента първият етаж е почти готов, прекарани са и кабелите за интернет, работи се усилено и по втория. Засега се очертават проблеми единствено с обзавеждането, но се надявам да ги преодолеем, съобщи д-р Господин Игнатов, управител на Областния диспансер за онкологични заболявания във Варна. Хубавото е, че за разлика от линейния ускорител средствата са осигурени, добави той.

Първоначално за разширението на онкоболницата бяха заложени 2 340 000 лв., но заради непредвидени разходи крайната сума ще е с 200 000 лв. повече. Парите са от общинския бюджет и засега са единствената подобна инвестиция в страната.

Новото крило ще реши проблемите с недостига на болнични легла и с палиативните грижи. Лекарите и медицинският персонал ще разполагат с модерна диагностична база - 2 рентгена, скенер и клинична лаборатория. Предвидени са удобства и за трудноподвижните пациенти, които няма да бъдат принуждавани да ходят за диагностика в други лечебни заведения.

Първата копка на разширението на онкоболницата в район "Аспарухово" бе направена през февруари т.г. След завършване на строителните работи и реконструкцията на старата сграда лечебното заведение, което е с междуобластни функции, ще разполага със 150 легла, с 50 повече от досега. 12-метрова стъклена топла връзка ще свързва двете крила. В нея ще се отваря и новият товаро-пътнически асансьор за носилки и колички, който предстои да бъде монтиран на старата сграда на болницата. С платформата пациентите ще могат лесно и безопасно да ходят до отделението по образна диагностика по всяко време.

Източник: в. "Черно море"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Novoto-krilo-na-onkobolnicata-vuv-Varna-gotovo-do-15-septemvri-104041
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.