Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Ресторантьор: Височайшото позволение да отворим от 1 март ресторантите беше прибързано
Автор: Екип Varna24.bg 10:37 / 12.03.2021Коментари ()2722
©
Височайшото позволение да отворим от 1 март ресторантите беше прибързано. И преди 10 дни нямаше данни за намаляване разпространението на коронавируса. Днес информацията потвърждава, че опасността не е отминала.

Това коментира пред Радио София Дарин Стойков - собственик на ресторант в центъра на столицата.

Той лично не е отворил заведението си.

"Винаги съм искал да бъда част от решението, а не от проблема. Освен бизнеса и оборотите, трябва да има и отговорност към хората, които работят или които са клиенти“, отбеляза Стойков.

Той припомни, че има области на страната, в които носенето на маски стана задължително навсякъде, а болниците спряха планови операции.

От около година малкият ресторант на Дарин Стойков работи "в режим на оцеляване, с храна за вкъщи“.

"Не сме уволнили нито един, не са намалени заплатите. Важното е да продължаваме да работим.“

Решението ресторантът да не отвори редовните клиенти са приели по-скоро положително. Проявили са разбиране, изразили са подкрепа.

Дарин Стойков смята за нередно здравните власти да говорят с думи на хора от бранша преди време – че ресторантите не са място, където се разпространява коронавирусът. Това не е вярно. Рискът е средно висок.

"Това, което от бранша преди използваха за натиск, днес се използва от оперативния щаб за оправдание. Това е притеснително. Това, че се намалява работното време на ресторантите какво ще подобри? Коронавирусът няма вечерен час“, допълни Стойков.



Още по темата: общо новини по темата: 14983
25.11.2024 »
25.11.2024 »
23.11.2024 »
15.11.2024 »
14.11.2024 »
13.11.2024 »
предишна страница [ 1/2498 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Restorantyor-Visochaishoto-pozvolenie-da-otvorim-ot-1-mart-restorantite-beshepriburzano-1061261
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.