Ресторантьор: Височайшото позволение да отворим от 1 март ресторантите беше прибързано | ||||||
| ||||||
Това коментира пред Радио София Дарин Стойков - собственик на ресторант в центъра на столицата. Той лично не е отворил заведението си. "Винаги съм искал да бъда част от решението, а не от проблема. Освен бизнеса и оборотите, трябва да има и отговорност към хората, които работят или които са клиенти“, отбеляза Стойков. Той припомни, че има области на страната, в които носенето на маски стана задължително навсякъде, а болниците спряха планови операции. От около година малкият ресторант на Дарин Стойков работи "в режим на оцеляване, с храна за вкъщи“. "Не сме уволнили нито един, не са намалени заплатите. Важното е да продължаваме да работим.“ Решението ресторантът да не отвори редовните клиенти са приели по-скоро положително. Проявили са разбиране, изразили са подкрепа. Дарин Стойков смята за нередно здравните власти да говорят с думи на хора от бранша преди време – че ресторантите не са място, където се разпространява коронавирусът. Това не е вярно. Рискът е средно висок. "Това, което от бранша преди използваха за натиск, днес се използва от оперативния щаб за оправдание. Това е притеснително. Това, че се намалява работното време на ресторантите какво ще подобри? Коронавирусът няма вечерен час“, допълни Стойков. |
Още по темата: | общо новини по темата: 14983 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/2498 ] следващата страница |