© Impact Press Group | | Около 10% от фурните във Варна са фалирали през последните две години. Това съобщи Иво Бонев, председател на Регионалния съюз на хлебопроизводителите и сладкарите - Варна. Той добави, че основната причина за това е огромната конкуренция във Варна и областта. Бонев заяви, че тази година се прогнозира, затварянето на фурни във Варна да продължи или самите фурни да се превърнат в чисто търговски обекти. В момента заетите в сферата на хлебопроизводството във Варна са близо 6000 души, а около 15% от тях са заети в дребното производство. По думите на Бонев варненци харесват продукцията на малките фурни, но нямат възможността винаги да си я закупуват, освен това самите фурни трябва да се съобразяват с цените на едрите производители и по този начин печалбата им е нищожна, а сметките са високи.
Източник: Агенция "Фокус" |