Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Община Варна преговаря със собствениците за наема на „Теменужка”
Автор: Екип Varna24.bg 14:25 / 28.08.2009Коментари ()2828
© Impact Press Group
Общинската администрация, в лицето на директора на дирекция образование инж. Радослав Тасков, е поканила собствениците на имота, в който се помещава ЦДГ №4 „Теменужка", на работна среща в понеделник, съобщи Днес +. На нея в присъствието на зам.-кмета по финансовите въпроси Борислав Борисов е твърде вероятно да бъде подписан договор за наем с фирма „БГ Маркет" ЕООД.

Поне така твърдят от фирмата, тъй като още на 19 август община Варна е била поканена на среща за разрешаване на проблема. След продължили една седмица интензивни преговори със зам.-кмета Коста Базитов и шефа на образователната дирекция инж. Тасков са били уточнени не само условията, но и текстът на договора за наем. Дори по техните думи вчера е бил приет окончателният текст на договора.

Зам.-кметът по образованието Коста Базитов от своя страна нито потвърди, нито отрече пред репортер на Днес +, че в понеделник такъв договор ще бъде подписан и каза само, че разговорите продължават. От фирмата пък уверяват варненската общественост, че никога не са имали за цел изгонването на децата от детската градина и винаги са били готови за разговори с общината.

Междувременно от името на възстановените собственици адв. Бистра Господинова пък информира, че в периода от 2004 до 2008 г. - времето от възстановяването на делото до решението за реституция - община Варна нито веднъж не е възразила, нито относно неспазване на срока за подаване на молбата за отмяна, нито относно представения проект по делото.

Тези възражения са заявяват пред медиите едва след приключване на делото в полза на реститутите от загубилата страна - община Варна. Всички изнесени данни от и.д. кмет Антон Жожев вече са били предмет на съдебно производство, те са били обсъдени и преценени от компетентния съд, като относно тях има влезли в сила решения, уточнява адвокатът.

Възстановените собственици изразяват искрено съжаление относно всички досегашни действия на някои от служителите в община Варна, в резултат на които се стига до нежелания от никой принудителен въвод. „Считаме, обаче, че законите в Република България трябва да се спазват и влезлите в сила съдебни решения следва да бъдат зачитани, още повече от органите на местно и държавно управление."




Още по темата: общо новини по темата: 27
28.11.2009 »
19.11.2009 »
13.10.2009 »
09.10.2009 »
09.10.2009 »
09.10.2009 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/varna/Obshtina-Varna-pregovarya-sus-sobstvenicite-za-naema-na-Temenuzhka-107104
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.