Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
БСП напуска ръководствата на парламентарните комисии
Автор: Екип Varna24.bg 10:34 / 09.12.2009Коментари ()1394
© Varna24.bg
Коалиция за България напуска ръководствата на парламентарни комисии в този парламент. Решението идва в знак на протест срещу отстраняването на Емилия Масларова от председателския пост на Социалната комисия.

Против отстраняването на бившия социален министър гласуваха единодушно депутатите от БСП и ДПС. Нито един независим депутат не участва в него.

Решението бе определено от лидера на БСП Сергей Станишев като абсурдно и от правна и от морална гледна точка. Нямате никакви основания, заяви той на мнозинството и добави, че това е политически абсурд и фарс.

Станишев съобщи, че в знак на протест, Коалиция за България напуска ръководствата на парламентарни комисии в този парламент.

Вие се отказвате от демократичните права на всяка група да определя кой да я представлява в комисиите на парламента, се обърна към мнозинството Станишев. Той заяви още, че този парламент се е повърнал в конвент. „Вие се превърнахте в машина за гласуване на решения, които сами не вярвате", добави той.

Депутатите от „Коалиция за България" напуснаха пленарната зала на Народното събрание. Емилия Масларова заяви в кулоарите на парламента, че напуска Социалната комисия. Тя каза, че повече не може да работи в нея. Тя заяви, че няма да коментира професионалните възможности на Комисията и изтъкна, че хора, които в Комисията не е чула професионално да се изказват, ги е чула като свои морални съдници. „Мога да работя в социалната област без да съм в тази комисия", категорична бе Масларова.

Източник: news.bg


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/BSP-napuska-rukovodstvata-na-parlamentarnite-komisii-124104
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.