Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
За какво е полезно рибеното масло
Автор: Екип на Varna24.bg 17:45 / 22.08.2022Коментари ()1042
©
Здравето е най-важното нещо за всеки. То изисква грижа, почивка, движение и не на последно място – снабдяване с необходими вещества, които да го поддържат.

За никого не е тайна, че рибата е супер храна, която трябва да се консумира задължително поради наличните полезни съставки – фосфор, омега-3 и витамини. От нея се извлича рибено масло, чието влияние върху здравословното състояние е огромно, споделят от онлайн магазин Now Foods. С какво ще ни помогне то?

Какво представлява тази добавка и как се добива

Това е мазнина, чийто произход се разбира по наименованието – от рибна тъкан. Най-често се извлича от по-мазните риби или от черния дроб. За добива на това масло обикновено се използват скумрия, треска, херинга и риба тон. Най-ценната съставка, която човешкият организъм черпи от продукта, са Омега-3 мастните киселини.

Омега-3 има изключителна полза както за общото здраве, така и за отделните органи и системи. Този жизненоважен елемент трудно може да бъде набавен в необходими количества натурално с приема на храна. Именно поради тази причина е добре да си го доставяме допълнително. Омега-3 мастните киселини спадат към групата на полезните за организма мазнини и извършват основна функция – изграждат клетъчни мембрани и синтезират специфични незаменими хормони.

Рибеното масло може да бъде открито най-често на хапчета, като хранителна добавка, която не замества основното хранене.

Какви са ползите от рибеното масло и за какво помага

Ползите от употребата му са огромни и се разпределят в разнообразни категории – помагат на различни органи и системи, както и на цялостното състояние на организма. Най-основните ползи от приема му са:

- Спомага за правилното мозъчно развитие при бебетата и подрастващите деца

- Влияе на тревожността, като я понижава

- Влияе на холестерола – повишава нивата на полезния и намалява тези на вредния, което има отношение към сърдечната дейност и поддържането на нормално кръвно налягане

- Премахва предпоставките за стесняване на артериите – спомага премахването на артериалните плаки, които се натрупват с годините

- Приемът на Омега-3 намалява риска от развиване на проблеми в областта на очите

- Редовният прием на риба и рибено масло намалява възможността от развиване на автоимунни заболявания

- Поддържа ставите, ставните връзки и костите в добро състояние и намалява възможността от развиване на остеопороза

- Възпалителните процеси в организма се намаляват значително при употребата на тази хранителна добавка

Ако не консумирате риба, то капсулите в оптималната доза на ден ще ви помогнат да имате здраво тяло и красив външен вид.


https://www.varna24.bg/novini/interesno/Za-kakvo-e-polezno-ribenoto-maslo-1331523
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.