Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Не е ясно дали мечките от зоокъта имат меченца, но пък са се родили две камерунски козички
Автор: Екип Varna24.bg 15:47 / 09.02.2010Коментари ()1210
© Varna24.bg
Две камерунски козички са се родили в зоопарка във Варна. Това заяви Тодор Христов, директор на зоологическата градина във Варна. Той добави, че освен камерунските кози, нови попълнения на този етап няма. За сега е рано да се каже дали и мечките са се сдобили с поколение, тъй като те спят зимен съм и служителите на зоопарка не смеят да влязат, за да не ги събудят. Христов уточни, че на 15 или 22 февруари все пак ще се влезе в хралупата им, за да се види как са мечките и да видят дали има мечета. По думи на директора на зоопарка в морския град мечките всъщност не спят, а са в летаргия - полу-будно състояние, в което не приемат храна. Според него те ще останат в такова състояние поне още няколко седмици, заради студеното време. В тази връзка Тодор Христов бе категоричен, че отоплението в зоопарка е осигурено и всички обитатели, които имат нужда са на топло.

Преди няколко дни са били доведени и два мишелова, които на този етап няма как да бъдат пуснати в дивата природа и ще останат в зоологическата градина до затопляне на времето.

Източник: р."Фокус" - Варна



https://www.varna24.bg/novini/interesno/Ne-e-yasno-dali-mechkite-ot-zookuta-imat-mechenca-no-puk-sa-se-rodili-dve-kamerunski-kozichki-141445
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.