Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
135 варненски ученици ще посетят ЦЕРН през пролетната ваканция
Автор: Екип Varna24.bg 15:36 / 10.02.2010Коментари ()1050
© BulPhoto
Четири групи от по 45 ученика, три от които варненски, ще посетят ЦЕРН през пролетната ваканция по инициатива на НАОП „Николай Коперник" във Варна. След първите две учителски програми в ЦЕРН и Регионално-практичната конференция „ЦЕРН за науката и обществото" вследствие на работата на учители и директори регистрирахме повишаване на интереса у учениците към физиката и по-точно към физиката на елементарните частици, похвалиха се от общинската образователната дирекция.

За да отговорят на нарастващия интерес сред учениците от Варна към обучителните програми на ЦЕРН, от 29 март до 10 април три групи от Варна и една от Видин ще бъдат на тридневни визити в Европейския център за ядрени изследвания. Визитите са съгласувани с образователния офис на ЦЕРН. Така освен учителите и техните ученици ще могат да се докоснат до голямата наука и да почерпят информация от извора.

Обучението в ЦЕРН включва посещение на групата от учители и ученици на изложбените зони, зали, експерименти, контролна зала, Компютърен център, посещение на научна изложба в Глоуб и в Микрокосмос, посещение в учителската лаборатория и SM18. Лекция за ЦЕРН и българското участие в експериментите и др. като например образователно опознаване на музеите и историческите места в Женева.

Източник: Днес +



https://www.varna24.bg/novini/varna/135-varnenski-uchenici-shte-posetyat-CERN-prez-proletnata-vakanciya-141725
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.