Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Мечката от варненския зоопарк стана майка
Автор: Екип Varna24.bg 11:52 / 17.02.2010Коментари ()853
© Impact Press Group
Кафявата мечка Свобода във варненския зоопарк е родила едно или две мечета, чийто гласове били чути вчера. Предположението на шефа на зоокъта Тодор Христов е, че малките мечета са се появили преди 20-25 дни. Във всеки случай той поясни, че майката ще ги изведе докъм средата на март най-късно и до тогава всичко ще е ясно.

В момента 21-годишната Свобода е в летаргичен зимен сън. Бащата Карамуш е на същата възраст и също от 2 г. е във варненската зоологическа градина. Това е първото мечешко потомство във варненския зоопарк от 18 години насам, коментира Тодор Христов.

Тъй като вероятността пък мечокът да убие малките е почти 100-процентова, пред ръководството на зоокъта стоят две възможности - мъжкият да се отдели и да отиде другаде, или съответно това да стане с мечетата. За да поотраснат и да минат на обща храна обаче ще са им необходими поне 6-7 месеца, уточни г-н Христов.

Той добави, че за първи път от 15-ина години това лято варненската зоологическа градина може да се сдобие и със собствени лъвчета. Младият Хектор е навлязъл в полова зрялост, а лъвиците Вяра и Василка са в добро здраве.

Източник: Днес +



https://www.varna24.bg/novini/interesno/Mechkata-ot-varnenskiya-zoopark-stana-maika-143152
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.