Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Нивото на водата в язовир Юнец намалява
Автор: Екип Varna24.bg 14:09 / 18.02.2010Коментари ()720
© Varna24.bg
Вчерашната ситуация около язовир Юнец се успокоява, съобщи директорът на Гражданска защита - Варна инж. Владимир Иванов. Той допълни, че в момента нивото на водата в язовира намалява. Според инж. Иванов може да се очаква, че нещата ще влязат в границите на нормалното. Той допълни, че положението по отношение на язовира вчера е било критично. Иванов добави, че дори е било обявено частично бедствено положение за близките села Юнец и Шкорпиловци. По думи на инж. Иванов, наводнение в района все пак не е имало, въпреки опасността. Той каза още, че евакуация на местните жители не е била наложителна.

„В момента нещата са спокойни", посочи също Владимир Иванов. Той допълни, че всички водоеми във Варненско се наблюдават. Той добави, че вече са отпаднали опасенията от предходните два дни, че язовири в областта могат да прелеят. Инж. Иванов изрази надеждата, че със спирането на валежите до събота нещата ще влязат в рамките на нормалното.

Директорът на Гражданска защита - Варна коментира и сигналите за наводнени лодкостоянки на река Камчия. Според него, рибарските селища там са разположени съвсем близко до водата и няма как да не се наводняват. Инж. Иванов беше категоричен, че този въпрос трябва да се реши от компетентните общински власти, които се разпореждат със случващото се на тази територия.

Източник: Агенция "Фокус"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Nivoto-na-vodata-v-yazovir-Yunec-namalyava-143488
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.