Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Откриват Европейската година на борба с бедността и социалното изключване
Автор: Екип Varna24.bg 10:36 / 22.02.2010Коментари ()465
© Varna24.bg
Европейската година на борбата с бедността и социалното изключване - 2010 в България ще бъде открита на официална церемония в зала "Изток" на Народно събрание, в 11:00 часа днес. Ще присъстват представители на държавната власт, Европейската комисия, социалните партньори, неправителствените организации и местните власти.

В Европейската година на борбата с бедността и социалното изключване участват всички държави-членки на Европейския съюз. По този начин се цели те да потвърдят своята ангажираност в борбата с бедността и социалното изключване. Основните общоевропейски цели и принципи, около които се обединяват усилията на Европейския съюз и всички държави-членки в рамките на Европейската година са: припознаване на права; споделена отговорност и участие; сближаване; ангажираност и конкретни действия.

Ще бъдат представени инициативите в България в контекста на тези цели. Те ще се реализират от Министерството на труда и социалната политика чрез съ-финансиране от бюджета на Европейския съюз.

В рамките на откриването ще се проведе пресконференция, в която ще вземат участие представители на Правителството и Представителството на Европейската комисия в България.

 



https://www.varna24.bg/novini/varna/Otkrivat-Evropeiskata-godina-na-borba-s-bednostta-i-socialnoto-izklyuchvane-144157
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.