Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Чакат концесионери да ремонтират подлезите
Автор: Екип Varna24.bg 09:55 / 23.02.2010Коментари ()1277
© Impact Press Group
Ремонтите на подлезите в града ще чакат докато се появят концесионери. Районните кметове са се уморили да пишат докладни записки и молби до общината да им отпуска пари за съоръженията. „При нас има два подлеза, като единият е неизползваем. На другия му трябва поддръжка, осветление и прочее, но ще чакаме да влезе в сила решението на Общинския съвет, съоръженията да се отдават на концесия. Тогава стопаните им ще правят ремонтите", коментира кметът на район „Владислав Варненчик" Добромир Джиков. Подобно предположение изказа и кметицата на „Одесос" Таня Василева. По думите й, макар и да е направена сметката за необходимите средства, ако в голяма община са решили да чакат концесионери, пари за спешни ремонти необходими след зимата, няма да се отпуснат. „Обследвали сме всички 7 подлеза в района. Положението им не е съвсем трагично, но всеки от тях има някакъв проблем. Нужни са около 3500 лв. за да се направят козметични ремонти", посочи Василева.

Положението в „Приморски" се оказва най-тежко. На негова територия има 24 подлеза, в които влизат и тези по пътя за Златни пясъци. „Правим огледи, описваме щетите и ги пращаме в общината, но там преценяват кои да ремонтират", съобщи кметът на района Пламен Градинаров. По думите му най-тежко е състоянието на подлеза на Траката. На него му предстои ремонт веднага след 3 март, който ще струва на общината 116 000 лв. „В Топ 3 на подлезите в най-тежко състояние влизат още тези на спирките „Явор" и „Марек", като вторият на моменти е неизползваем", допълни Градинаров.

От район „Младост" са успели да възстановят осветлението на четирите подлеза по бул. „Владислав" до границата с „Одесос". Парите били от заложените за осветление, посочиха от кметството. Поставени са бронирани лампи. Само в „Аспарухово" нямат проблеми с подлезите, защото на територията им липсват такива съоръжения.

Източник: в. "Позвънете новини"




Още по темата: общо новини по темата: 16
26.10.2010 »
18.10.2010 »
28.09.2010 »
13.09.2010 »
15.07.2010 »
07.07.2010 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/varna/Chakat-koncesioneri-da-remontirat-podlezite-144395
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.