Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Ваксинират срещу морбили и новия грип А(H1N1)
Автор: Екип Varna24.bg 17:32 / 26.02.2010Коментари ()740
© Varna24.bg
За периода 19-25 февруари в РИОКОЗ - Варна е регистрирана заразна заболяемост с обичайни за сезона стойности. Чревните инфекции през тази седмица са 41, което е повече от регистрираните през предишната. Увеличението е за сметка на острите ентероколити с недоказан причинител. Не са установени епидемично свързани заболявания от чревни инфекции.

Регистрирани са 128 болни от въздушно капкови инфекции, което е по-малко от данните за предишната седмица. Броят на заболелите от морбили е 75 спрямо 80 за отминалата седмица. Боледуват предимно деца от малцинствени семейства. Запазва се в обичайните за неепидемичен период рамки броят на регистрираните болни от ОРЗ. В имунизационния кабинет са обслужени 48 души. В консултативния кабинет по СПИН са анкетирани и изследвани безплатно 60 лица.

Екипи на РИОКОЗ провеждат извънредна имунизация срещу морбили на рискови групи от населението на гр. Варна в дните 25 и 26.02.2010 г с помощта на НПО „Съучастие". На ОПЛ обслужващи такива пациенти ще бъдат раздадени допълнителни количества ваксина през следващата седмица. Семейните лекари ще получат и ваксина срещу пандемичния грипен щам H1N1 за профилактика на лицата с висок медицински риск според указанията на националните консултанти. Необходимата информация за ваксината и показаните за имунизация лица е предоставена на сайта на РИОКОЗ - Варна.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Vaksinirat-sreshtu-morbili-i-noviya-grip-AH1N1-145450
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.