Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Съпругата на загиналия пилот Валентин Терзиев заяви, че отговорният за смъртта на съпруга й дори не е разследван 
Автор: Екип Varna24.bg 14:26 / 08.11.2022Коментари ()1801
©
Има по-отговорно лице за смъртта на подполковник Валентин Терзиев, което обаче не е разследвано. Това написа в своя Facebook профил съпругата на загиналия пилот Димитрина Попова. 

“Ама, разбира се министър Стоянов, че полк. Орлов ще бъде оправдан, след като е единствения привлечен обвиняем, а изобщо не е в компетенциите и отговорностите му да бъде в контролния пункт при тази задача", пише Попова.

“Има изрична заповед на ръководителя на ВВС, утвърдена от МО, в която е определено лицето за ръководител на стрелбите и това не е полк. Орлов", твърди още тя. Какво е правил той там, кой го е изпрати и с какви отговорности, пита Попова. “Има и друго, по-отговорно лице в КП, което обаче изобщо не е привлечено в хода на производството", пише още тя. 

“Това, че Методи Орлов ще поеме цялата вина го знам от десетия ден след инцидента" се казва в поста й. “Интересно е как Военна прокуратура стигна до това решение и нейно ли е", пише още Попова. 

Тя се обърна към военния министър като заяви, че “явно не си е научил устава на въоръжените сили, а за Наказателен кодекс не е и чувал, след като с такава лекота и с едно изказване обезсмисли съдебната ни система и отново прехвърли вината върху пилота, пренебрегвайки йерархичната подчиненост във ВС при взимане на решения, изпълнението им и последващите отговорности от това".

След което постави въпрос и към прокуратурата - ще бъдат ли привлечени отговорните лица, или “ще изпрати случая в битието".



Още по темата: общо новини по темата: 103
11.03.2024 »
24.11.2023 »
09.11.2022 »
08.11.2022 »
08.06.2022 »
08.06.2022 »
предишна страница [ 1/18 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Suprugata-na-zaginaliya-pilot-Valentin-Terziev-zayavi-che-otgovorniyat-za-smurtta-na-supruga-i-dori-ne-e-razsledvan-1456641
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.