Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Ученичка: Ураганният вятър ни събаря
Автор: Екип Varna24.bg 19:51 / 09.03.2010Коментари ()4202
© Impact Press Group
Ученичка от математическата гимназия ни писа писмо на редакционния и-мейл, в което пише за силния вятър, на който почти никой не обръща внимание. По нейните думи тя едва се е държала на крака, а нейните съученички са събаряни от ураганния вятър. Ето цялото писмо, което ученичката прати до Varna24.bg:

Уважаеми редактори,

благодаря ви, че публикувате винаги първи новините. Прочетох много оплаквания на читатели, както и мнението на управниците на града. Реших да споделя и аз днешното ми приключение. Аз съм ученичка в МГ „Д-р Петър Берон" (от сега държа да отбележа, че не съм от учениците, които не обичат да ходят на училище или да учат). Наложи ми се да тръгна много рано от вкъщи, тъй като имах нулеви часове. Часа беше около 11 и 30, пътят до спирката дори не беше добре отъпкан, духаше вятър премесен със сняг, който правеше видимостта много малка и създаваше усещане за поне -7 градуса. Автобусът за щастие дойде на време, но най-голямото премеждие беше докато стигна от спирката до училище. Излишно е да казвам, че около МГ не беше разчистено, но по-ужасното беше когато задуха силният вятър - толкова силен че на моменти едва не ме събори на земята (а аз не съм от най-леките). Говорих с мои приятелки обаче, които ми разказаха как този вятър също ги е люшкал и съборил, колко пъти са паднали хлъзга!
йки се по леда. Според метеорологичните данни скоростта на вятъра, духащ от север, днес е била межди 1 и 18м/с, а утре ще бъде между 3 и 10м/с. Уважаеми редактори, всички говорят днес за неразчистени улици, заледени и непроходими участъци - защо на никой не му прави впечатление (включително и на управляващите) този вятър, достатъчно силен да залюлее и събори човек? Нима счупванията са по-маловажни от това някой да се разболее, защото е затънал до колене в сняг ? Не само неразчистените улици пречат на нормалното придвижване, силният вятър и заледяванията са по-опасни!
С Уважение,
Деница Добрева


https://www.varna24.bg/novini/varna/Uchenichka-Uraganniyat-vyatur-ni-subarya-147895
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.