Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Задържаха 4-ма непълнолетни, заплашвали с ножове и грабили жени
Автор: Екип Varna24.bg 13:51 / 11.03.2010Коментари ()736
© Varna24.bg
Четирима непълнолетни са задържани за серия грабежи, извършени на територията на Първо, Второ и Трето полицейски управления във Варна. До момента са документирани пет престъпления, извършени от младежите в различно съучастие в периода от 30.12.2009 г. до 05.01.2010 г. Уличените използвали физическа сила и заплаха с нож, за да ограбят жертвите си. За да останат анонимни използвали и маски за лицата си.

Три от момчетата са родени през 1993 г., а четвъртият - през 1994 г. Един от тях живее в с. Страшимирово.

В четири от случаите те нападали жени и заплашвайки ги с нож, ги ограбвали.

На 1 януари причакали жена пред бл. 68 в жк "Чайка" и отнели дамската й чанта с лични документи и 15 лв. На 4 януари нападнали варненка на кръстовището на улиците "Мадара" и "Д-р Басанович". Заплашвайки с нож жената й отнели дамската чанта, в която били мобилният й телефон, личните документи и 30 лв. За двете престъпления са образувани досъдебни производства във Второ РУ на МВР във Варна.

На 5 януари пренесли престъпната си дейност на територията на Трето РУ. На ул. "Младежка" в жк "Трошево", използвайки физическа сила, ограбили жена и плячкосали мобилен телефон, лични документи, очила, лични вещи и 6 лв. Същият ден, вероятно неудовлетворени от "удара", извършили второ престъпление - нападнали жена на бул. "Цар Освободител" в кв. "Победа". Заплашили я с нож и отнели дамската й чанта, в която имало лични документи, дебитни карти, мобилен телефон, 200 евро и 60 лв.

Същите са извършили грабеж и на монети на стойност 30 лв. чрез използване на физическа сила от магазин за хранителни стоки на ул. "Отец Паисий", за което до момента няма постъпила официална жалба.

Според разкриващите и разследващите полицаи, работили с тийнейджърите след задържането им, част от младежите са израсли и живеят в семейства на разведени родители или в изключителна бедност. Двама са били инициаторите на извършените престъпления. Според разказите им били напълно и практически наясно с живота, включително и с проститутките.

Две от момчетата знаели какво е добро и зло - редно и нередно. Именно те настояли да се унищожат маските, с които извършвали грабежите, след като разбрали, че полицията издирва извършителите.

На четиримата са повдигнати обвинения след съгласуване с наблюдаващите прокурори на съответните досъдебни производства и трима от тях са освободени. На живеещият в Страшимирово е определена постоянна мярка за неотклонение. Същият е с 5 дела за кражби, грабежи и побои, извършени през последните години. Работата по документирането на цялостната им престъпна дейност продължава.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Zadurzhaha-4-ma-nepulnoletni-zaplashvali-s-nozhove-i-grabili-zheni-148342
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.