Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
По 10 случая на анорексия годишно лекуват варненските психиатри
Автор: Екип Varna24.bg 14:03 / 11.03.2010Коментари ()1203
Около 10 случая на болни от анорексия годишно обслужват специалистите от психиатричната клиника във Варна. Това съобщи д-р Риналдо Шишков ръководител на Първа психиатрична клиника във Варна. Той коментира, че тази болест е изключително опасна и за съжаление голям брой от заболелите умират.

Все пак има и пациенти, които са успели да оздравеят напълно, но броят им е малък. Шишков коментира, че до този момент не е попадал на мъж, който да е заболял от анорексия или булемия.

"Много рядко е мъж да се разболее от такава болест, дори аз не помня да съм имал такъв пациент", коментира още специалистът. Като причина за анорексията Риналдо Шишков заяви, че причините човек да се разболее от тази болест са много, но основната е това, че жените имат различна представа за тялото си и килограмите си и започват да гладуват.

Той коментира, че момичетата, които постъпват в клиниката са на възраст от 16 до към 20 години. „Отново повтарям, че това е изключително опасна болест, чието лекуване е много трудно", каза още д-р Риналдо Шишков.

Източник: Агенция "Фокус"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Po-10-sluchaya-na-anoreksiya-godishno-lekuvat-varnenskite-psihiatri-148349
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.