Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
600 лева глоба за моторист, прегазил катаджия
Автор: Екип Varna24.bg 14:11 / 11.03.2010Коментари ()1414
© Impact Press Group
С решение на Варненския районен съд на 28-годишния Светослав Куртев бе наложена глоба от 600 лв. за непристойни хулигански действия по отношение на органи на реда. Подсъдимият бе освободен от наказателна отговорност като му бе наложена административната санкция.

Самият инцидент е от 12 юли 2007 г. Полицейски служители били разположени на пост край булеварда пред Община Варна с цел недопускане на противообществени прояви, във връзка с преминаване на неразрешено шествие на мотоциклетисти. Около 18,30 ч. полицейските служители забелязали водач на мотоциклет "Хонда", които се движел с голяма скорост в бус-лентата по посока центъра и направили опит да го спрат.

Водачът - Светослав Куртев, не само че демонстративно не спрял на 4 последователно подадени сигнала за спиране със стоп-палки, но и блъснал с мотора си един от полицаите. Деянието е извършено умишлено, на обществено място и спрямо представители на органите на реда.

Освен наложената глоба, съдът определи 28-годишният Светослав Куртев да заплати и сторените по делото разноски в полза на държавата. Решението на ВРС подлежи на обжалване в 15 дневен срок.



https://www.varna24.bg/novini/varna/600-leva-globa-za-motorist-pregazil-katadzhiya-148351
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.