Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Ученици от електротехникума разгледаха учебен център на Е.ОН
Автор: Екип Varna24.bg 15:18 / 15.03.2010Коментари ()1534
©
Днес учебният център за безопасна работа и експлоатация на съоръжения от електроразпределителната мрежа на Е.ОН България, който беше открит в края на 2009 година, отвори за посещение на ученици от Професионална гимназия по електротехника в град Варна и техни преподаватели. Някои от посетителите провеждат поредната си учебна и производствена практика в Е.ОН България Мрежи.

По време на посещението учениците бяха запознати нагледно с основните правила за безопасна работа със съоръженията от електроразпределителната мрежа в лекционната зала на учебния център, след което разгледаха специализираните кабинети, учебния трафопост и площадката с монтирани въздушни и кабелни линии. Инспектор по безопасност на Е.ОН България Мрежи демонстрира пред учениците изкачване по стълб средно напрежение, като обясни нагледно какво оборудване се използва и кои са най-важните правила, които трябва да се спазват, за да се изпълнят всички манипулации безопасно.

„Тук имахме възможност да видим електрооборудване, което е последна дума на техниката. В училище изучаваме предмет, свързан с безопасността, но тук на практика затвърдихме и разширихме познанията си по безопасност. От малък мечтая да се занимавам с електротехника и искам за зная как да предпазя себе си и живота на другите", сподели Виктор Миленов, ученик в Професионалната гимназия по електротехника.

„Впечатлена съм от направеното в учебния център. Тук на практика нашите ученици могат да видят най-доброто оборудване, което се използва в системата на енергетиката. Могат да го пипнат и да извършат определени практически дейности. Това, което ни липсва в образованието, е практическата работа в обучението по безопасност на учениците и това можем да получим тук", обясни Мария Гроздева, преподавател по електротехнически дисциплини в Професионална гимназия по електротехника в град Варна.

Е.ОН България предоставя за втори път базата на учебния център на ученици, за да се запознаят с правилата за безопасна работа в условия, аналогични на реалните. През месец февруари центърът беше посетен от възпитаници на Професионалната гимназия по електроника и електротехника в град Горна Оряховица.

Възпитаването на висока култура на безопасност у бъдещите специалисти е много важна част от професионалните умения и компанията отдава голямо значение на нейното формиране още в ранните етапи от тяхното развитие.

Учебният център на Е.ОН България ще продължи да бъде отворен за обучение както на свои служители и служители на партньори-подизпълнители, така и за ученици и студенти от професионални учебни заведения, които желаят да придобият допълнителна компетентност в безопасната работа със съоръжения от електроразпределителната мрежа.

Учебният център за безопасна работа и експлоатация на съоръжения от електроразпределителната мрежа е част от проекта „Безопасност без компромиси", за който Е.ОН България получи трета награда в категорията „Инвеститор в човешкия капитал и условията на труд" в Годишните награди за социално-отговорен бизнес 2009 на Българския Форум на бизнес лидерите.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Uchenici-ot-elektrotehnikuma-razgledaha-ucheben-centur-na-EON-149127
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.