Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
На много места липсва пътна маркировка
Автор: Екип Varna24.bg 12:58 / 17.03.2010Коментари ()960
© Varna24.bg
Пътната маркировка във Варна е в много лошо състояние. В повечето от случаите тя изобщо липсва в морския град. Последното освежаване на вертикалната маркировка във Варна беше направено през есента.

Броени седмици след това, белите линии избледняха и съвсем се заличиха. Това се дължи най-вече на лошата работа на пътноподдържащите фирми и ниското качество на материалите, които те използват.

Същото се отнася и за пешеходните пътеки. По закон те трябва винаги да бъдат в изрядно състояние, особено около училища и детски градини. Липсата на маркировка във Варна е предизвиквала не една и две тежки автомобилни катастрофи. Това се случва особено често непосредствено до големите сфетофарни уредби, когато шофьорите трудно се ориентират кога точно да се пристроят в съответната лента.

Особено тежко ставо положението, когато водачът не е от Варна и не познава града. Тогава се налага, често да се нарушава правилника за движение по пътищата. Камерите по варненските кръстовища, които бяха монтирани преди време само отчитат нарушенията, без обаче чиновниците да си дадат сметка, че без пътна маркировка водачите са принудени да нарушават закона, дори и да не искат това.

Източник: Агенция "Фокус"


https://www.varna24.bg/novini/varna/Na-mnogo-mesta-lipsva-putna-markirovka-149609
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.