Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Искат търгове за временните преместваеми обекти
Автор: Екип Varna24.bg 11:28 / 18.03.2010Коментари ()713
© Varna24.bg
Търгове за бараките във Варна предложи общинската администрация на състава на комисията по търговия и туризъм. Според сега действащата наредба районните кметства всяка година правят схеми за разположението на временните търговски обекти, които после биват гласувани от местния парламент. Администрацията сега иска промени в нормативния документ, според които за всички над 2500 временни обекта ще трябва да се наддава в голяма община. Успоредно с това земята под павилионите да се отдава под наем, а разрешителните за поставянето им да се издават отделно, предвиждат промените. Срокът на действие отново ще е една година.

За да се явят на търговете, мераклиите да стописват бараки първо ще трябва да си платят наема за земята. Съветници коментираха, че централизацията на търговете в общината ще затрудни процеса. Освен това, тъй като всички разрешителни ще се издават от голяма община, ще се отнемат правомощията на районните администрации. Това ще обезсмисли и дейността на действащите 5-членни комисии, които разпределят бараките.

Сезонните обекти също влизат в обхвата на наредбата и ако наредбата бъде променена, масите пред заведенията също ще се отдават на търг. Така могат да бъдат спечелени от някой друг, а не от собствениците на заведенията, коментираха местните парламентаристи. Те решиха да отложат вземането на решение с мотива, че промените в наредбата трябва да бъдат публично оповестени и да престоят 2 седмици на сайта на общината.

Източник: в. "Позвънете новини"


https://www.varna24.bg/novini/varna/Iskat-turgove-za-vremennite-premestvaemi-obekti-149849
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.