Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Откриват уникален за страната център за възрастни с деменция
Автор: Екип Varna24.bg 12:09 / 19.03.2010Коментари ()1100
© Varna24.bg
През тази година във Варна се предвижда откриването на дневен център за възрастни хора страдащи от болестта на Алцхаймер и деменция. Това заяви   Анна Радева, председател на Постоянната комисия „Социални дейности и жилищна политика" към Общински съвет - Варна.

Анна Радева посочи, че това е един много сериозен проблем, който се дискутира от много отдавна в Европа. По нейни думи, за съжаление в България няма държавна политика в тази посока и именно заради това ролята на общините е много важна.

Радева коментира, че отделните общини са по-гъвкави и намират различни механизми, независимо от сложните икономически условия за да разширяват мрежата от социални услуги в градовете. Председателят на общинската социална комисия изтъкна, че Варна рязко се откроява от останалите общини, които в тази сложна ситуация са прибягнали до закриването на традиционни социални звена, докато Варна - напротив е запазила всичко онова градено през годините и към момента надгражда.

В този ред на разговора, Анна Радева добави, че до края на годината социалните центрове във Варна от 39 се планира да достигнат до 43.

Източник: Агенция "Фокус"


https://www.varna24.bg/novini/varna/Otkrivat-unikalen-za-stranata-centur-za-vuzrastni-s-demenciya-150171
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.