Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Бой за телевизори и тоалетна хартия в магазин
Автор: Екип Varna24.bg 11:36 / 22.03.2010Коментари ()5394
Промоция във варненски хипермаркет напомни за времената от зората на демокрацията, когато хора се редяха на километрични опашки за тоалетна хартия. Буквално до размяна на закани за бой и обиди се стигна заради ограничени количества луксозни рула хартия на двойно по-ниска цена от обикновено.

Над 200 души са чакали от 23 ч. в събота в денонощния хипермаркет, въпреки че ниските цени са влизали чак от 6 ч. сутринта в неделя. Хората са спали вътре и са направили списък за ред. Голямата част са били привлечени не само от тоалетната хартия, а от телевизор „Сони" с цена от 1394 лв. Намалението било с 800 лв. от обичайната цена. Оказа се, че за стотиците чакащи има само 6 бройки. Това разгорещи страстите сред купувачите. Някои изказаха мнение, че са били подведени от рекламната кампания за намаленията. „Защо обявяват такива промоции, след като нямат наличност?", коментираха клиенти. Други обвиниха ръководството, че нарочно поставило стоките на нетипични места, за да могат хора с предварителна информация да се ориентират по-бързо.

Магазинът бил огласен от крясъци, особено пред щанда с телевизорите. Разграбването на тоалетната хартия обаче е заприличало на гледките от спускането на помощите в Хаити, където гладуващите буквално се блъскаха като животни. При докарването на палетите с безценния продукт клиентите с голи ръце са разкъсали дебелите найлонови опаковки - задача трудна дори за служителите, които използват ножове за целта. „Дори за миг да си оставиш количката от поглед, и някой ще ти я свие", разказа клиент, който призна, че му се е наложило да перне през ръцете друга посетителка, която опитвала да му свие стоката.

„Оставете ме. Оставете ме", викал друг клиент, изтървал продуктите по земята. Всъщност повечето клиенти мъкнели на ръка нещата, защото да се добереш до превозното средство, било почти невъзможно. Нещата се успокоили още към 9-10 ч., когато станало ясно, че евтина стока вече няма.

Източник: в. "Народно дело"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Boi-za-televizori-i-toaletna-hartiya-v-magazin-150694
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.