Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Днес е 21-ата сесия на Общинския парламент
Автор: Екип Varna24.bg 09:12 / 24.03.2010Коментари ()1019
© Varna24.bg
55 хектара от Морската градина във Варна да преминат от държавна в общинска собственост. Това ще гласува Варненският общински съвет, който в 9 часа се събира за редовното си 21-o заседание. Искането засега е в общински ръце да мине само историческата част на градината - от плувен комплекс „Приморски" до Шокaровия канал. Решението за останалата част ще бъде взето на следващо заседание, обясни председателят на местния парламент Борислав Гуцанов.

Очаква се съветниците да одобрят и създаването на атракционен парк в кв. "Владислав Варненчик". Той ще наподобява парка в кв. "Младост" и ще бъде на площ от 30 дка. Строителството най-вероятно ще бъде възложено чрез концесия. "Ако не стане чрез концесия, ние ще инвестираме средства, но категорично тези 30 дка няма да бъдат застроявани. Ще се появи парк, който ще бъде изграден до края на мандата", категоричен е Гуцанов.

Сред точките в дневния ред на заседанието е решението пешеходните подлези да бъдат отдадени на концесия. Подземните съоръжения са около 40 и най-вероятно ще бъдат разпределени в три пакета.

Местният парламент трябва окончателно да реши каква ще бъде цената на общинските жилища, продавани на наемателите. Борислав Гуцанов настоява тя да се формира от данъчната оценка плюс 20% от нея. Кметът Кирил Йорданов обаче иска цената да е същата като данъчната оценка.

Предвидено е общинските съветници да одобрят и промените в Наредбата за условията и реда за придобиване на общинско жилище. С поправките наемателите ще могат да купуват апартаментите само ако са живели в тях най-малко 5 години. Досега изискването беше 2 години.

Общинският съвет ще отпусне 20 000 лева на кораба "Дръзки". Той ще одобри и следващите 20 двойки по програмата "ин витро". Очаква се местният парламент да даде съгласието си и за изграждане на паметник на моряка.

Източник: Дарик



https://www.varna24.bg/novini/varna/Dnes-e-21-ata-sesiya-na-Obshtinskiya-parlament-151250
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.