Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Прокопаванията забранени само на думи
Автор: Екип Varna24.bg 09:58 / 24.03.2010Коментари ()7901
© Varna24.bg
Забраната за прокопаванията по улиците на Варна изглежда е фиктивна. Въпреки категоричните уверения на кмета Кирил Йорданов, че дупченето на пътищата спира за неопределено време, докато се възстановят щетите, ровенето на асфалта продължава безнаказано. Градоначалникът обяви своята заповед миналата седмица.

Вчера обаче граждани алармираха, че на улица „Акация" 6 фирма „Дилов Инвест" разравя въпреки забраната. Кметската администрация разпореди проверка и до края на деня се оказа, че фирмата всъщност има разрешение. „Прокопаването се извършва за полагане на елкабели на новопостроена кооперация. Ще се поставят и ВиК тръби. Разрешителното е получено още преди два месеца и е влязло в сила", уточни шефът на дирекция „Обществен ред" Стойчо Бакалов.

По думите му, дупченето трябвало да приключи до ден-два, след което фирмата да поправи щетите по инфраструктурата. Бакалов не се нае да преценява дали прокопаването е в разрез с кметската заповед и съответно ще има ли глоба за фирмата. Неговата работа била само да извърши проверката.

Тълкувание на заповедта направи зам.-кметът по правните въпроси Антон Жожев. По думите му, фирмите, които са получили разрешителни за прокопаване преди да влезе в сила ветото няма как да бъдат спрени. Оказа се, че ветото касае бъдещото издаване на позволителни. Жожев не можа да отговори, колко разрешителни за прокопаване са влезли в сила преди новата забрана.

„Колкото и да са, щом са били дадени преди заповедта никой не може да ги отмени, дори и кметът", посочи заместникът на Йорданов.

Източник: в. "Позвънете новини"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Prokopavaniyata-zabraneni-samo-na-dumi-151285
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.