Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
"Седмица на здравето" организират в ЦДГ "Валентина Терешкова"
Автор: Екип Varna24.bg 12:49 / 24.03.2010Коментари ()1186
С пролетно настроение и много усмивки децата и родителите от ЦДГ 17 „Валентина Терешкова" посрещнаха първата инициатива от „Седмицата на здравето", която се провежда от 22 до 26 март 2010 г. Малките възпитаници от група " Многознайко" и „Бърборино" влязоха в ролята на журналисти и проведоха блиц интервюта със своите родители относно здравословното хранене в семейството. Децата провокираха възрастните с предложената закуска от „плодово-зеленчукова салата".

Следващите дни също са наситени с интересни инициативи, в които участват както деца, така и техните семейства.

За малчуганите са предвидени: посещение на Музея на здравето, тематични занимания "Бели зъбки като гъбки" съвместно със здравни специалисти, забавни игри, песни, стихчета и весели спортни игри.

А младите семейства ще могат да научат заедно с д-р Станчева как лесно да съставят здравословно меню на поредната среща - тренинг на клуб "Млад родител". За тях учителите от клуба издават брошура „12 правила за здравословно хранене". Всеки родител ще получи и т.нар. Пирамида на храните, която ги ориентира за дневното меню.

През седмицата ще бъдат извършени безплатни профилактични прегледи за гръбначни изкривявания при децата със съдействието на д-р Шибилева от ДКЦ "Св.Иван Рилски" в Аспарухово.

Седмицата на здравето преминава под мотото "Здравето на децата е в нашите ръце".

Идеята на колектива на ЦДГ „Валентина Терешкова" е, че ние, възрастните сме отговорни именно в ранно детство да създадем здравословни навици и поведение. Всичко зависи от нас- родители, учители, институции, общество. Нека започнем от днес!



https://www.varna24.bg/novini/varna/Sedmica-na-zdraveto-organizirat-v-CDG-Valentina-Tereshkova-151392
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.